top of page

KRISTEN SPIRITUALITET

Bente Lybecker: I orkanens øje. En brugsbog om kristen spiritualitet

Eksistensen, 2020

166 sider
Den mest omfattende bog om kristen spiritualitet på dansk. En grundig indføring i kristen spiritualitet med praktiske øvelser, som du kan vende tilbage til løbende hele livet.


Margaret Silf: Inner Compass. An Invitation to Ignatian Spirituality
Loyola Press, 1999
268 sider

Margaret Silf giver i denne bog en fremragende og let tilgængelig  introduktion til den ignatianske spiritualitet, som meget åndelig vejledning baserer sig på. I 16 kapitler indfører Silf læseren i Ignatius' berømte klassiker Åndelige Øvelser og den proces, som øvelserne leder mennesket igennem. Læseren inddrages i temaer som "Hvor er Gud i min personlige historie?", "Hvad er min dybeste længsel?" og "Hvor er Gud i løbet af min dag?", og alle kapitler afsluttes med forslag til små meditationer og reflektioner. Kan varmt anbefales. 

Wilkie Au & Noreen Cannon Au: The Discerning Heart. Exploring the Christian Path
Paulist Press, 2006

Fremragende bog om det at vælge og at skelne efter ignatiansk mønster. Hvert kapitel slutter med reflektioner og øvelser, der hjælper læseren til at komme til klarhed over sine egne længsler og ubevidste gudsbilleder. Målet er at udvikle hjertets 'kompas', dvs. at fremme evnen til at foretage personlige valg i lydhørhed over for Guds drømme for vort liv. 

Kristen spiritualitet: Tekst
bottom of page