top of page
Billede af Green Chameleon

LECTIO DIVINA I
PRÆDIKENARBEJDET

Få næring til dit åndelige liv, mens du arbejder

Som præst skal du uge efter uge 'levere' en nutidig fortolkning af evangeliet. Søndagen nærmer sig, og du er presset. Til sidst ender du måske med at søge desperat på nettet efter ideer. Hvordan ville det være, hvis du i stedet for at føle dig drænet og stresset fik energi, næring og liv, når du arbejdede med søndagens prædiken? Hvordan ville det være, hvis du i langt højere grad kunne nyde processen frem mod søndagens højmesse?


Det kan rent faktisk lade sig gøre! Lisa Cressman, der er præst i den episkopale kirke i USA, skabte i 2016 organisationen Backstory Preaching. Formålet er at hjælpe præster verden over med at opnå en større sammenhæng mellem deres liv, spiritualitet og arbejde.


Jeg har selv glæde af Backstory Preaching og kan på det varmeste anbefale materialet. Jeg anbefaler bogen Backstory Preaching. Integreating Life, Spirituality, and Craft (udg. Liturgical Press, 2018). Men også e-kurset Sermon 52 Framework, der koster den rørende pris af godt 200 kr. På e-kurset får du adgang til nogle videoer, der tager dig ved hånden og guider dig igennem lectio divina-processen med henblik på at få skrevet søndagens prædiken. Du får på kurset også adgang til diverse skriftligt materiale, bl.a. tips til, hvordan du kan integrere prædikenarbejdet i din arbejdsuge på den måde, som passer bedst ind i din kalender.

Find Backstory Preaching her.


Lectio divina i prædikenarbejdet: About
bottom of page