ENNEAGRAMMET

Bliv klogere på dig selv - find din type

67881-getty-enneagram.800w.tn.jpg
 

Enneagrammet er et redskab til større selvindsigt. Enneagrammets teori er, at der groft sagt er 9 forskellige personlighedstyper. De nu typer beskriver ikke, hvordan den enkelte type er, men primært, hvordan typen handler. Vi har alle i løbet af livet udviklet forskellige handlingsmønstre, som er typiske for os. Vi har alle vore særlige styrker, men også nogle svagheder, som spænder ben for os i forholdet til andre mennesker. Enneagrammet stiller skarpt på disse handlingsmønstre, så vi bedre kan gennemskue vores uhensigtsmæssige mønstre.

De 9 typer er:


Type 1: Perfektionisten           

Type 2: Hjælperen         

Type 3: Udretteren        

Type 4: Individualisten    

Type 5: Iagttageren         

Type 6: Skeptikeren  

Type 7: Eventyreren 🥳 

Type 8: Frontkæmperen            

Type 9: Fredselskeren         

Enneagrammet bliver ofte brugt i forbindelse med kristen spiritualitet. Især den ignatianske tradition har taget enneagrammet til sig som et redskab i gudsmødet og mødet med andre mennesker.


I de små lydfiler nedfor vil du kunne lytte til de forskellige typers handlingsmønster og prøve at finde ud af, hvilken type du ligner mest. I beskrivelsen af typerne vil du finde forslag til, hvilken form for kristen spiritualitet og kristen meditation, som du måske vil føle dig mest hjemme i.

I de kommende uger vil der løbende blive tilføjet nye typer til denne side. Rul ned, se og lyt. Måske er dit nummer er kommet ud!