top of page

ENNEAGRAMMET

Bliv klogere på dig selv - find din type

Enneagrambillede.jpg
Enneagrammet: Billede

Enneagrammet er et redskab til større selvindsigt. Enneagrammets teori er, at der groft sagt er 9 forskellige personlighedstyper. De nu typer beskriver ikke, hvordan den enkelte type er, men primært, hvordan typen handler. Vi har alle i løbet af livet udviklet forskellige handlingsmønstre, som er typiske for os. Vi har alle vore særlige styrker, men også nogle svagheder, som spænder ben for os i forholdet til andre mennesker. Enneagrammet stiller skarpt på disse handlingsmønstre, så vi bedre kan gennemskue vores uhensigtsmæssige mønstre.

De 9 typer er:


Type 1: Perfektionisten           

Type 2: Hjælperen         

Type 3: Udretteren        

Type 4: Individualisten    

Type 5: Iagttageren         

Type 6: Skeptikeren  

Type 7: Eventyreren  

Type 8: Frontkæmperen            

Type 9: Fredselskeren         

Enneagrammet bliver ofte brugt i forbindelse med kristen spiritualitet. Især den ignatianske tradition har taget enneagrammet til sig som et redskab i gudsmødet og mødet med andre mennesker.


I denne podcast vil du kunne lytte til de forskellige typers handlingsmønster og prøve at finde ud af, hvilken type du ligner mest. I beskrivelsen af typerne vil du finde forslag til, hvilken form for kristen spiritualitet og kristen meditation, som du måske vil føle dig mest hjemme i.

Allernederst finder du en podcast, der handler om, hvordan alle kan genfinde sin type i Jesus af Nazareth. Jesus sammenfatter alle 9 ennegramtyper i sin person.

Enneagrammet: Tekst
Enneagrammet: Music Player
Enneagrammet: Music Player
bottom of page