top of page

BØN SOM VENSKAB

Bøn er mange ting, men først og fremmest er bøn bevidst samvær med Gud. Bøn ligner et venskab, når det er bedst. Venner behøver ikke altid at tale, når de er sammen. De er bare sammen og nyder det. 

William Barry har defineret bøn som "en relation". Relationer kan dyrkes og styrkes på mange måder, men måske først og fremmest gennem det, som man holder af. Derfor behøver "bøn" ikke kun at være, hvad vi traditionelt forstår ved ordet. Bøn kan sagtens forme sig som kreativ udfoldelse - maling, musik og poesi -, ligesom det kan være at gå en tur et sted, som betyder noget for dig. Kun fantasien sætter grænser. At dyrke en relation, som du holder af, sker jo ved, at du dyrker noget, om du har til fælles med den anden. At medinddrage Gud i det, som virkelig får dig til "at leve" - det er i bund og grund, hvad kristen bøn handler om.

Bøn er altså helt individuelt bestemt. Du kan ikke bede forkert! På disse sider kan du læse om nogle af de mest gennemprøvede og elskede former for kristen bøn og meditation.

Bøn & meditation: Tekst
bottom of page