De Åndelige Øvelser

Morgenstemning ved Ådalen Retræte

I 2017 var det muligt at gennemføre 30-dages-retræten (også kaldet De Åndelige Øvelser af Ignatius af Loyola) i Danmark med et dansk vejleder-team. Det skete på Ådalen Retræte ved Randers i sensommeren.

30-dages-retræte kaldes også for De Åndelige Øvelser, og meditationerne, som retræten er struktureret ud fra, er skrevet af Ignatius af Loyola, som levede i 1500-tallet. Selv om det er gammelt stof, er retræten yderst relevant, fordi den hjælper dig til at blive bevidst om, hvad du dybest set er skabt til og drømmer om i livet, og hvordan du bedst bliver i stand til at bevæge dig hen imod det. 

Retræten er struktureret som 4 såkaldte 'uger', og ser sådan ud:

  • 1. uge: Syndefaldet, verdens sande tilstand og mit liv.
  • 2. uge: Jesu liv og mit liv.
  • 3. uge: Jesu lidelse og død og mit eget liv.
  • 4. uge: Jesu opstandelse og himmelfart og mit eget liv.

 

30-dages-retræte over 3 x 10 dage

Hvis du er interesseret i 30-dages-retræten, men ikke har mulighed for at tage fri i så lang tid, har du også mulighed for at tage retræten over 3 gange à 10 dage. Du kan på Ådalen Retræte tage del 1., 2. eller 3. del af De Åndelige Øvelser i denne periode. Se Retrætekalender.

 

De Åndelige Øvelser i hverdagen

Har du lyst til at arbejde med Ignatius' Åndelige Øvelser, men har du ikke mulighed for at afsætte længere perioder til at rejse hjemmefra, kan du gennemgå De Åndelige Øvelser i din hverdag. Her vil du skulle forpligte dig på en daglig tekstmeditation af 45-60 min.s varighed, og du vil hver uge have en vejledningssamtale af 45 min.s varighed med mig. Bor du langt væk, vil denne samtale kunne foregå på Skype eller pr. tlf., men det optimale er, at vi kan mødes ansigt til ansigt. I løbet af 9 måneder vil du på denne måde komme igennem Ignatius' Åndelige Øvelser.

Forudsætningen for deltagelse i De Åndelige Øvelser i hverdagen er, at du har et ønske om at uddybe dit gudsforhold gennem bøn, og at det er muligt for dig at afsætte 45-60 min. dagligt til bøn. Pris for De Åndelige Øvelser i hverdagen er kr. 6.000,-

 

  • Ådalen Retræte ligger ved Fussingø skov

  • Moderne enkeltværelser
    med te-køkken

  • Værelsessektionen